Baby kledingmaten

Kledingmaten babyHee hallo! Wat leuk dat je naar baby kledingmaten zoekt, ik help je graag.

 

De maten van babykleding kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Veelal wordt de leeftijd in maanden gebruikt om aan te geven hoe groot een bepaald kledingstuk is. In het buitenland kunnen deze babymaten een andere naam hebben. Via onderstaande links kan je babykleding per merk vinden met daarbij aan de rechterkant een maattabel.

 

Er kan gebruikt worden gemaakt van de lengte in centimeter/ inch of de leeftijd in weken. De UK en US babymaten kun je met behulp van een maattabel eenvoudig omrekenen.

Met behulp van de maattabel baby kun je de kledingmaten bekijken die in verschillende landen worden gebruikt. Je kunt op die manier eenvoudig de verschillende babymaten omrekenen. Je doet dit door in de maattabel de juiste (Europese) maat op te zoeken. Vervolgens kun je horizontaal de maten bekijken die in de andere landen worden gebruikt.

Babymaten tabel leeftijd

Kledingmaten menu Bekijk hier de baby maattabel >>

Tip: Hier kan je maattabellen vinden en meetinstructies. Per merk kan je de juiste maat berekenen, ook wordt er iets verteld over de pasvorm per merk.

 

De kledingmaat is voor jongens en meisjes gelijk aan elkaar. Vooral op jonge leeftijd is er nog geen verschil in de ontwikkeling van het lichaam. Je kunt daarom één maattabel gebruiken voor zowel jongens als meisjes. Dit maakt het omrekenen van de babymaten erg eenvoudig.

Als je op kraamvisite gaat, is het leuk om een kraamcadeau te kopen. Babykleding blijft daarbij één van de meest gekozen cadeautjes. Het kiezen van de juiste maat is daarbij erg belangrijk. Omdat een baby snel groeit, kun je bij twijfel beter een grotere maat kopen. Hij of zij groeit hier namelijk vanzelf in.

Vraag 1: Kun je zelf de kledingmaat baby bepalen?

Antwoord: Het is erg eenvoudig om zelf te bepalen welke kledingmaat je nodig hebt. Je kunt de geboortedatum gebruiken om de juiste maat te bepalen. Je kunt ook de lengte opmeten in centimeter. Sommige merken gebruiken de lengte in plaats van de leeftijd in maanden als babymaat.

Vraag 2: Hoe kun je de maattabel voor een baby gebruiken?

Antwoord: Als je wilt weten welke babymaat je in het buitenland nodig hebt, kun je dit bekijken in de maattabel. Je kunt dan bijvoorbeeld bekijken wat babymaat 92 in Engeland of Amerika is. Als je de Nederlandse babymaat opzoekt, kun je horizontaal de maatvoeringen in het buitenland bekijken. Ook kun je de Duitse of Spaanse babymaten inzien.

Vraag 3: Is de maattabel babykleding geschikt voor jongens en meisjes?

Antwoord: De lichaamsbouw van een jongen of meisje verschillen niet van elkaar. Dit gebeurt pas op latere leeftijd. Je kunt hierdoor de maattabel gebruiken voor jongens en meisjes. Het is erg eenvoudig om met deze maattabel de juiste kledingmaat te kiezen. Bekijk de tabel en ontdek zelf welke maat je nodig hebt.

Vraag 4: Kun je met de maattabel baby ook babymaten omrekenen?

Antwoord: In het buitenland worden vaak andere maten gebruikt dan in Nederland. Het is daarom in veel gevallen noodzakelijk om de babymaten om te rekenen. Je kunt de babymaten omrekenen door gebruik te maken van een maattabel. Babymaten omrekenen wordt het meest gedaan voor UK maten en US babymaten.

Vraag 5: Hoe wordt de kledingmaat baby gebruikt?

Antwoord: Babykleding wordt in Nederland verkocht met de maatvoering op basis van de leeftijd in maanden. Deze maat wordt bepaald op basis van het gemiddelde. In een maattabel kun je bekijken welke lichaamslengtes er gelijk staan aan een bepaalde babymaat. Als je weet dat een baby sneller of langzamer groeit dan gemiddeld, heb je een grotere of kleinere babymaat nodig dan de leeftijd van de baby oud is. Met behulp van de maattabel baby kun je zelf kijken welke maat het beste past.

baby kledingmaten
baby kledingmaten
MaandencmSokken
0-15010-12
1-25613-15
2-462
4-66816-18
6-974
9-128019-21

Babymaten zijn handig om te weten. Een baby groeit snel, het is daarom aan te raden om liever een maatje te groot te kopen, dan een maatje te klein. De baby maattabel geeft een overzicht van de maten. De baby kledingmaten zijn ook handig om te weten wanneer je een cadeau gaat kopen. Aan de hand van de leeftijd kan je een goede kledingmaat indicatie vinden.

Baby schoenmaten US

Het omrekenen van EU naar US of van US naar EU is handig wanneer u de buitenlandse maat van babyschoentjes wilt omrekenen. In de tabel ziet u de Amerikaanse, de Engelse en de Europese (waaronder Nederland) maatvoeringen. U kunt op deze manier eenvoudig omrekenen.

US (VS / Amerikaans)UK (Engels)EU (Europees, Nederlands)
10.516
2117
3218
4319
5420
6522
7623
8724
9825
10927

 

 

Last update: december 5, 2016 at 10:05 am
    Vragen (1)
  • Geschreven door: joke poortvliet 29 september 2016 13:25

    Ik wil een bestaande babylegging maat 56 namaken in baby maat 68. Hoeveel groter in cm moet ik het dan maken?

Plaats hieronder je vraag

*

*

*